Bleskové zapečené cestoviny podľa Pohlreicha. Jednoduchšiu večeru nevymyslíte

Zdieľať
cestoviny
Bleskové zapečené cestoviny podľa Pohlreicha. Jednoduchšiu večeru nevymyslíte Foto: www.youtube.com

Ako robíte zapečené cestoviny u vás doma? Je to pre vás jedlo obyčajné? Zapečené cestoviny zvládne aj dieťa a vy si ich môžete pripraviť všelijako. Z jednoduchých zapečených cestovín môžete vykúzliť luxusný chod pre celú rodinu.

Jednoduché a rýchle zapečené cestoviny

Rýchle a chutné jedlá sa hodia vždy. Vôbec nemusí ísť o obyčajné jedlá, záleží len na tom, aké suroviny použijete. Aj zo zapečených cestovín môžete vykúzliť skvelú lahôdku. Môže to byť riešenie v čase, keď sú v chladničke len samé zvyšky. Potom prichádza variant „čo dom dal“, alebo čo nájdete v chladničke. Ale rozhodne môžete zo zapečených cestovín urobiť aj lahôdku s bylinkami a niekoľkými druhmi syrov či údeninami. To je čisto na vás. Keď však nie je po ruke veľa, úplne postačia cestoviny a syr. Ak máte na okne nejakú čerstvú bylinku, pridajte ju najemno nasekanú tiež.

Pohlreichov bleskový recept

Základný veľmi rýchly a elegantný recept na zapečené cestoviny predstavuje aj Zdeněk Pohlreich v nasledujúcom krátkom videu. Aby vám išla práca od ruky, začnite predhriatím rúry, aj cestoviny môžete mať pripravené vopred. Aj keď sa aj zapekané jedlá s vajcami dajú ohriať, najlepšie chutia práve vytiahnuté z rúry.

Zapečené cestoviny pre náročných

Aké môžu byť vaše cestoviny či tradičné šunkofleky? Vyskúšajte napríklad kombináciu hovädzieho so šampiňónmi a špenátom. Na olivovom oleji orestujte cibuľu s dvoma nakrájanými strúčikmi cesnaku a s 500 g na kúsky nakrájaného chudého hovädzieho mäsa. Zmes potom vmiešajte do 500 g uvarených cestovín s 350 g nakrájaných šampiňónov a so 4 hrnčekmi špenátu.

Namiesto vajec tento pokrm spája v smotane rozpustené syry. Vyrobíte tak, že pol hrnčeka strúhaného parmezánu a pol hrnčeka nivy nasypete do zahriatej smotany a budete miešať, až sa rozpustí. Pokiaľ je zmes príliš hustá, môžete zriediť mliekom. Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom, prelejte nachystané cestoviny s mäsom a vložte do rúry. Na zapečenie postačí 20 minút.

Pri takom množstve bude pokrm menej cestovinový, ale plný chutí – nielen mäsa, ale aj syrov, húb aj špenátu. Tento recept rozhodne patrí medzi tie surovinovo náročnejšie, ale zato je jedlo plnohodnotným a výdatným obedom či večerou.

Zdroj: ireceptar.cz,  napadov.czwww.toprecepty.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané